De top 10 Argentijnse gerechten die jij moet proberen!

Argentinië staat niet alleen bekend om Messi en het WK van 2022. Dit land staat natuurlijk ook bekend om het heerlijke eten waar Spaanse, Italiaanse en inheemse smaken bij elkaar komen. Zo zijn er ook Argentijnse gerechten die jij geprobeerd moet hebben! Wij zetten voor jou 10 Argentijnse gerechten op een rijtje dat jij moet proberen.

Asado

Asado is eigenlijk de Argentijnse versie van een barbecue. Tijdens een Asado wordt er eigenlijk nauwelijks gebruik gemaakt van vis, maar wordt er bijna alleen maar vlees gegrild. Naast het vlees zitten er natuurlijk ook nog de groenten tussen. Aangezien Argentinië bekend staat om het vlees en de hoeveelheid vlees is dit de ideale manier om allemaal verschillende soorten te proeven. Vleessoorten zoals rundvlees, varkensvlees, kip en in sommige gevallen orgaanvlees kan je hier terugvinden. Natuurlijk is het lastig om even snel naar Argentinië te gaan voor een Asada mee te pakken, maar gelukkig zijn er genoeg Argentijnse restaurants in Maastricht te vinden. Op deze manier kan je de Argentijnse smaken naar jou toe laten komen.

Empanadas

Iedere keuken heeft wel zijn of haar variant van deeghapjes. Bij de Argentijnse keuken zijn dit empanadas. Deze hapjes worden in veel gevallen gevuld met een vlees soort zoals gehakt, kip of ham. Naast de variatie van vlees komen er ook nog andere ingrediënten in voor zoals kaas en spinazie. Empanadas zijn het lekkerste om te eten als ze gefrituurd worden, maar bakken is ook een optie! Houd er wel rekening mee dat iedere regio in Argentinië een andere variant heeft van empanadas, maar dit geeft je alleen maar meer mogelijkheden om te proberen!

Milanesa

De milanesa is een gerecht dat lijkt op een schnitzel. Het bestaat uit een dunne pak vlees die gepaneerd en gebakken of gefrituurd wordt. Het wordt vaak geserveerd met friet, puree of een salade. Een populaire variant is de milanesa á la napolitana. Bij dit gerecht wordt de milanesa bedekt met tomatensaus en gesmolten kaas. We zien dit gerecht ook vaak terug in andere landen, maar dan heeft het een compleet andere naam. Zo staat het in Amerika bekend als “chicken parm”. Er zijn ook talloze restaurants die dit gerecht heerlijk kunnen maken. Een van deze restaurants is El Gaucho in Rotterdam. Kijk maar eens naar de review van El Gaucho in Rotterdam om erachter te komen waarom het zo in de smaak valt.

Choripán

Dit is een geliefde streetfood-snack die vaak wordt gegeven op een nationale feestdag. Het is een mix van maïs, bonen, aardappelen, pompoen en verschillende soorten vlees zoals worst en spek. Dit gerecht wordt gezien als échte comfortfood onder de Argentijnen.

Locro

Locro is een traditionele stoofpot die vaak gegeten wordt op nationale feestdagen. Het is een hartige mix van maïs, bonen, aardappelen, pompoen en verschillende soorten vlees, zoals worst en spek. Het is een perfect gerecht voor koude dagen en biedt een heerlijk comfortfood-ervaring.

Provoleta

Provoleta is een gerecht dat elke kaasliefhebber zal waarderen. Het bestaat uit een dikke plak provolone kaas die gegrild wordt tot hij smeltend en goudbruin is. Het wordt vaak geserveerd met oregano en een scheutje olijfolie en soms zelfs met een beetje chili voor extra pit.

Humita

Humita is een traditioneel gerecht van de inheemse volkeren van de Andes. Het is een soort tamale gemaakt van maïs-puree gemengd met ui, paprika en soms kaas, gewikkeld in maïsbladeren en gestoomd. Het kan zowel zoet als hartig zijn, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten.

Alfajores

Geen reis naar Argentinië is compleet zonder het proeven van alfajores. Deze zoete lekkernijen bestaan uit twee zachte koekjes met een vulling van dulce de leche (karamelpasta) ertussen, vaak omhuld met chocolade of poedersuiker. Ze zijn perfect bij een kopje koffie of als tussendoortje.

Dulche de leche

We konden natuurlijk geen dessert vergeten in onze lijst. Dulce de leche is een zoet gerecht wat gemaakt wordt van karamelpasta. Deze pasta wordt bereid door middel van melk en suiker urenlang te koken, totdat de gouden kleur naar boven komt. Dit wordt gebruikt als onderdeel van heel veel gerechten zoals taarten, pannenkoeken en de alfajores.

Mate

Mate is niet echt een gerecht, maar het is een drankje. Dit drankje is gemaakt van gemalen bladeren van de yerba mate plant. Dit wordt in een kalebas geplaatst en daarna overgoten met heet water. Zo kennen wij dit drankje eerder als een kruidenthee, maar het is zeer zeker een aanrader om eens te proberen!

Argentinië is een groter land dan alleen voetbal. Het is er natuurlijk bekend door geworden, maar er zit nog zoveel meer achter. Door middel van deze gerechten ben je ook wat meer te weten gekomen over het heerlijke voedsel wat er te vinden is.

Foto van Mariana
Mariana

Ik ben Mariana, een gepassioneerde schrijver van blogs met een talent voor het reviewen en analyseren van diverse producten en onderwerpen. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor onderzoek, streef ik ernaar om mijn lezers eerlijke en uitgebreide beoordelingen te bieden. Mijn werk varieert van technologie en lifestyle tot huishoudelijke producten en beauty. En daarnaast schrijf ik ook leuke en interessante blogs. Door mijn nieuwsgierige aard en veelzijdige interesses blijf ik altijd op de hoogte van de laatste trends en innovaties. Ik geloof in de kracht van informatie en streef ernaar om mijn lezers te helpen weloverwogen keuzes te maken door middel van mijn artikelen en reviews.

Inhoud

Andere artikelen