Wat is de grootste ijsgrot van Europa?

De grootste ijsgrot van Europa is de Eisreisenwelt vlakbij Salzburg. Niet alleen is dit de grootste ijsgrot van Europa, maar ook de grootste ijsgrot ter wereld. Deze gigantische grot gaat tot 42 km de berg in, maar als bezoeker kun je alleen het eerste gedeelte bezoeken. 

Ben je ook benieuwd naar de grootste steden in Italië? Lees ons artikel over de grootste steden van Italië voor een overzicht.

De grootste ijsgrot van Europa - Eisreisenwelt

De naam Eisreisenwelt kun je vertalen als ijsreuzen wereld. Die naam is niet voor niets, want in de grot zijn gigantische ijsformaties te vinden. De grot werd overigens jarenlang gevreesd door de lokale bevolking. Vroeger dacht men dat de grot de ingang naar de hel was. Dat had onder andere te maken met de indrukwekkend grote ijsgrot opening van 18 meter hoog en 20 meter breed. Gelukkig durven mensen de grot nu gewoon te betreden. 

Wil je ook weten waar de grootste skateparken zijn? Ontdek de beste indoor en outdoor skateparken in ons artikel.

Bezoek de grootste ijsgrot van Europa

Deze unieke ijsgrot in Oostenrijk kun je tegenwoordig onder begeleiding van een gids bezoeken. Tijdens een 75 minuten durende wandeling zul je spectaculaire ijsformaties zien en leer je meer over de kenmerken en geschiedenis van de grootste ijsgrot van de wereld. 

De grot bevindt zich in het Tennengebergte. Het is aan te raden om de gondola te nemen om bij de ingang te komen om een flinke klim te vermijden. Houd er rekening mee dat je in de grot te maken krijgt met hoogteverschil. In totaal gaat het om 234 meter. Kleed je ook warm, want in de grot is het nul graden.

De grootste ijsgrot van Europa is van mei tot oktober dagelijks open van 8:30 tot 15:00.

Benieuwd naar leuke bedankjes voor collega’s? Lees ons artikel over kleine bedankjes voor collega’s voor leuke ideeën.

Foto van Mariana
Mariana

Ik ben Mariana, een gepassioneerde schrijver van blogs met een talent voor het reviewen en analyseren van diverse producten en onderwerpen. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor onderzoek, streef ik ernaar om mijn lezers eerlijke en uitgebreide beoordelingen te bieden. Mijn werk varieert van technologie en lifestyle tot huishoudelijke producten en beauty. En daarnaast schrijf ik ook leuke en interessante blogs. Door mijn nieuwsgierige aard en veelzijdige interesses blijf ik altijd op de hoogte van de laatste trends en innovaties. Ik geloof in de kracht van informatie en streef ernaar om mijn lezers te helpen weloverwogen keuzes te maken door middel van mijn artikelen en reviews.

Inhoud

Andere artikelen