Het iconische bloempotkapsel: terug van weggeweest?

Het bloempotkapsel, ooit symbool van jeugdigheid en rebelse geest, maakt een onverwachte moderne comeback. Dit kapsel, dat doet denken aan een omgekeerde bloempot, wordt opnieuw gespot op de catwalks van gerenommeerde modehuizen en op social media

Maar wat maakt dit kapsel zo bijzonder en waarom is het nu weer in de mode? Laten we samen de geschiedenis ervan verkennen, de moderne interpretaties bekijken en ontdekken wat deze heropleving teweegbrengt.

Geschiedenis van het bloempotkapsel

Het bloempot kapsel vindt zijn oorsprong in de jaren 60 en won aan populariteit dankzij bands als The Beatles. Dit kenmerkende kapsel, met een rechte pony en gelijkmatig geknipte zijkanten, was simpel maar elegant

In de jaren 90 maakte het een comeback en werd vooral geassocieerd met tieneridolen zoals Aaron Carter. Dit kapsel stond voor eenvoud en jeugdigheid, evenals een zekere vorm van rebellie tegen de meer traditionele haartrends van die tijd.

Moderne comeback

De populariteit van het bloempotkapsel is weer in opkomst dankzij de nostalgische trends die momenteel de modewereld domineren. Modehuizen zoals Gucci en Haider Ackermann hebben dit kapsel nieuw leven ingeblazen door het te omarmen in hun recente collecties. Hierdoor is er een hernieuwde belangstelling ontstaan op social mediaplatforms zoals Instagram en TikTok, waar gebruikers vol trots hun versie van dit kapsel laten zien. De combinatie van nostalgie en eigentijdse flair spreekt een breed publiek aan, variërend van trendy jongeren tot volwassenen die met weemoed terugdenken aan hun jeugd.

Bloempotkapsel voor mannen

Het klassieke bloempotkapsel is niet langer beperkt tot jonge popsterren; het is geëvolueerd tot een kapsel dat door mannen van alle leeftijden wordt gedragen. Hedendaagse variaties omvatten vaak een ondersnit of een strakkere uitstraling

Bekende dragers zoals bowlcutsforlife op Instagram tonen de veelzijdigheid van dit kapsel aan. Of het nu gaat om een informele look of een meer verzorgde stijl, het bloempotkapsel biedt talrijke mogelijkheden voor mannen die iets nieuws zoeken.

Bloempotkapsel voor mannen

Vrouwen zijn ook begonnen met het omarmen van het bloempotkapsel. Kappers experimenteren met verschillende lengtes en texturen om een vrouwelijke uitstraling aan het kapsel te geven. Beroemdheden zoals Charlize Theron hebben geholpen om het kapsel populair te maken in Hollywood, wat heeft bijgedragen aan de algemene acceptatie ervan. Vrouwen kunnen kiezen voor een klassieke rechte snit of een meer gelaagde look die volume en beweging toevoegt aan hun haarstijl.

Stylingtips

Voor degenen die overwegen om het bloempotkapsel eens uit te proberen, zijn er enkele punten om in gedachten te houden:

  • Kies een ervaren kapper: Niet elke kapper is bekend met dit specifieke kapsel, dus zoek iemand die er ervaring mee heeft. Vraag eventueel om voorbeelden van hun werk.
  • Gebruik geschikte haarproducten: Stylingproducten zoals haarlak en texturizers kunnen helpen om het kapsel in vorm te houden en zorgen voor extra stevigheid en glans.
  • Onderhoud is belangrijk: Regelmatig bijknippen is essentieel om de strakke lijnen van het kapsel te behouden. Plan je afspraken ruim van tevoren in.
  • Speel met textuur: Voeg wat textuur toe voor een eigentijdse uitstraling. Dit kan worden bereikt met producten als mousse of stylingcrème om meer volume en beweging te creëren.
  • Accessoires toevoegen: Geef het kapsel een persoonlijk tintje door accessoires zoals haarbanden of clips toe te voegen. Dit kan je look verfraaien en aanpassen aan verschillende gelegenheden.

Waarom het bloempot kapsel populair is

De terugkeer van het bloempotkapsel is te danken aan een mix van nostalgie en de invloed van social media. Mode is vaak cyclisch, waardoor wat eens ouderwets leek snel weer in de mode kan komen. Platforms zoals Instagram en TikTok spelen een belangrijke rol bij het verspreiden van deze trends, waarbij influencers en beroemdheden hun eigen unieke interpretaties van het kapsel delen.


Bovendien biedt het bloempotkapsel een gemakkelijk te onderhouden optie die toch trendy oogt. Het kapsel is veelzijdig en kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende stijlen en persoonlijke voorkeuren.

Het bloempot kapsel is niet slechts een nostalgische herinnering; het heeft opnieuw zijn plek in de wereld van mode veroverd. Of je nu een man of vrouw bent, jong of oud, het bloempotkapsel biedt een veelzijdige en stijlvolle optie die zeker de aandacht zal trekken. Met de hulp van een bekwame kapper en geschikte producten kan iedereen dit iconische kapsel met trots dragen.

Thom

Auteur voor TOP10populair.nl

Inhoud

Andere artikelen